Biblioteca Judeţeană "C. Sturdza" Bacău

NATO

Nume Colectiv: NATO
Limba: rum
Notă biografică şi de activitate: Organizația Tratatului Atlanticului de Nord (în engleză: North Atlantic Treaty Organization, NATO; în franceză: Organisation du traité de l'Atlantique nord, OTAN), cunoscută și ca Alianța Atlanticului de Nord, este o alianță politico-militară ce reunește 29 de țări din Europa și America de Nord. Organizația a fost înființată în 1949 prin Tratatul Atlanticului de Nord, semnat la Washington, D.C. pe 4 aprilie 1949, cu obiectivul principal de a pune în aplicare un sistem comun de apărare împotriva unui atac provenit din exterior. Sediul general NATO se află la Bruxelles, în Belgia, iar Sediul Central al Forțelor Aliate din Europa se află în apropiere de Mons, în Belgia. Cele 12 state fondatoare ale organizației sunt Belgia, Canada, Danemarca, Franța, Islanda, Italia, Luxemburg, Norvegia, Portugalia, Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, Statele Unite ale Americii și Țările de Jos.
Resurse online: https://viaf.org/viaf/148423701/#North_Atlantic_Treaty_Organization
Țara sursă: RO: BJBC
Lucrări: 1 lucrari in 10 publicatii in 2 limbi
Romanian-American Partnership : My contribution de: Năstase, Adrian (Text tipărit)
Curs de instituţii europene : puzzle-ul european de: Sauron, Jean-Luc (Text tipărit)
Organizaţii internaţionale de: Carpinschi, Anton; Mărgărit, Diana (Text tipărit)
Ultimul imperiu : va fi secolul al XXI-lea american ? de: La Gorce, Paul-Marie De (Text tipărit)
Ruleta NATO de: Cuzino Stănescu, Mircea (Text tipărit)
Panorama postcomunismului în România de: Gussi, Alexandru; Braga, Corin (1961-); Rus, Alin; Cesereanu, Ruxandra (1963-) (Text tipărit)
Bătălia pentru NATO : raport personal 2007 de: Paşcu, Ioan Mircea (Text tipărit)
Conjuncturi : Starea de grație de: Mitocaru, Victor (1942-) (Text tipărit)
NATO : 70 de ani de apărare şi securitate euro-atlantică de: Tudor, Radu, jurnalist (1970-); Stoltenberg, Jens (1959-); Breedlove, Philip Mark (1955-) (Text tipărit)
Vă rugăm să schimbaţi parola